fredag 21. januar 2011

Ladaux' topp 9 virale videoer. Del 2.

Ting tar litt tid om dagen. Har hatt en del annet å gjøre den siste uka, men her er del 2 av det jeg ser som de beste virale videoene på nett.


Dagens låt: Avenue Q - The Internet is for porn


Ok. Kanskje ikke de beste, og kanskje ikke de mest kjente fra 6 til 4, men det er klassikker. Og det som er viktig å tenke på med disse videoene er at de kom før Youtube. Så om de ikke er de mest populære som har vært, så har de alle bidratt til å starte fenomenet. Se på dette som internettvideoenes "The Jazz Singer".

Nummer 6: Dancing baby.
Mange kilder hevder at dette var den første virale videoen. Mange kjenner den sikkert igjen fra Ally McBeal og promovideoene til TV2 fra 1997. Den har sitt opphav i 3D Max og var på sin tid et slags symbol på hva man faktisk kunne utrette innenfor CGI hjemme på gutterommet.



Nummer 5: Warriors of the Net.
Informativ film som viser sånn ca hvordan et nett funker. Vist i utallige IT-klasser gjennom tidene, og en stor hit på The Gathering.



Nummer 4: All Your Base (AYB).
Håhå. Dette er en godbit. Med sitt opphav i Sega-spillet Zero Wing har denne videoen apellert til millioner av nerder der ute, og blir fremdeles brukt som referanse og forskjellige easter eggs i programmer og nettsider. Referanser til denne videoen og bruken av "All your base are belong to us" har ført til flere politiaksjoner og gjort mange folk meget redde. Jeg sakser fra Wikipedia:

On April 1, 2003, in Sturgis, Michigan, seven people aged 17 to 20 placed signs all over town that read, "All your base are belong to us. You have no chance to survive make your time." They claimed to be playing an April Fool's joke but most people who saw the signs were unfamiliar with the phrase. Many residents were upset that the signs appeared while the U.S. was at war with Iraq and police chief Eugene Alli said the signs could be "a borderline terrorist threat depending on what someone interprets it to mean

Sånne ting fortjener selvsagt plass på denne listen!



Og ellers?
Det er fredag! Tenkte jeg skulle ta en pils i kveld. Noen med?

/Ladaux

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar