torsdag 8. juli 2010

Frem fra glemselen

Jeg glemte det igjen jeg.

Dagens låt: The Doors - Riders on the Storm

Nå er det jammen lommert ute og inne sa han til seg selv der han satt i shortsen sin og tittet på den tomme skjermen. Det var ikke det at det var han imot at det skulle vre både varmt og fuktig i lufta, men han syntes nå det godt kunne skje noe snart. Noe voldsomt. Han satt der i den lille leiligheten sin på Hønefoss og trålet gjennom dagens oppdateringer på de vanlige nettavisene. Ingenting nytt. Et asylmotak der han ikke kjente noen var brent ned av sinnamenn fra sinnaland, en barnefar fra Irak var tatt til fange av politiet etter at han og vennene hans hadde bestemt seg for å lage litt hyss med noe innkjøpt kjøkkenutstyr, og Vålerenga hadde i helga senket Lillestrøm til det nesten latterlige.

Alt var mer eller mindre normalt i nyhetsbildet denne dagen.
-Kan det ikke skje noe tenkte han.
-Kan det ikke skje noe spennende snart? Noe urovekende. Noe som rakker ved hele menneskehetens oppfatning av universet rundt seg?

Han tenkte at hadde han bodd i Midt-Østen for et par tusen år siden, så hadde det sikkert vært betraktelig morsommere. Sånn rent bortsett fra liten tilgang på elektrisitet, slepphent bruk av såpe og det faktum at alle servere var nede, var det noe magisk på den tiden. Ting skjedde! Busker tok fyr, folk gikk på vannet og sto opp fra de døde. Men neida. Ikke nå lenger. Nå er alt bare stillestående.

Han tenkte at tenk så moro det hadde vært å stått opp i morgen og sett at Canada var invadert av utenomjordiske vesner, eller at Kazakstan plutselig svede 200 meter opp i luften.. Han lo litt av tanken. Tenk så spennende det hadde vært! Tenker folka i nabolendene hadde blitt forundra over det store hullet som plutselig hadde kommet. Det hadde vært et mekka for fallskjermhoppere.

Han så ut i luften og smilte. Lukten av gjærbakst gjorde han egentlig litt sulten. Selv om han tidligere på kvelden hadde forsynt seg grovt av pannekakene han laget. Pannekaker er noe han hadde lært at ikke var så vanskelig å lage. Oppskrifter er for pyser tenkte han. Øyemål er alt. Har man ikke øyemål, så er man heller ingen god pannekakekokk. Det var både sikkert og visst. Like sikkert som at paven var pe.. katolikk.

Han tittet ned på skjermen og talte antall linjer som var skrevet. Er det nok nå lurte han. Tilfredstiller disse linjene leserens forventninger til denne bloggen? Han håpet det. Han håpet det like mye som at han håpet at i morgen. Da, da var Mjøsa tørket ut. Og på bunnen, der vant man en liten mann med cowboyhatt, som visste hvorfor. En mann som kunne forklare alt.

Og ellers?
Jobber i ukedagene. Skal til Oslo i morgen og fikse noe. Se opp! Ha en strålende helg! Og jeg lover at jeg ikke kan love at det blir mer på mandag.

/Ladaux

2 kommentarer:

  1. Fantastisk bra start på dagen Ladaux!

    SvarSlett
  2. Alltid hyggelig å gjøre morgenkaffen litt bedre :)

    SvarSlett